MANE VEŽA 5 registracija

Startuoja registracija į jau 5-ą kartą vyksiančią Lietuvos motociklininkų, neregių ir silpnaregių akciją MANE VEŽA, kuri šiais metais važiuos rugsėjo 4 dieną. Visoje Lietuvoje registruotis kviečiami pavieniai motociklininkai, neregiai ir silpnaregiai.

Keleiviai kviečiami registruotis čia.

Vairuotojai kviečiami registruotis čia.

Akcijos principas yra toks: atskirai registruojami ir vairuotojai, ir keleiviai, vėliau suskirstomi ekipažai pagal motociklo ir dalyvių gabaritus arba vietą, kurioje pageidaujama dalyvauti. Paprastai mažesnėse gyvenvietėse ekipažai važinėja individualiai, Vilniuje formuojama kolona. Šiais metais, jeigu bus norinčiųjų, pajudėję iš skirtingų miestų ir kaimelių, MANE VEŽA dalyviai susitiks Lietuvos centre prie Kėdainių.

Išdrįsti pažinti ir priimti 

Dažnai manoma, kad ši akcija yra skirta tik regos negalią turintiems keleiviams. Tačiau lygiai tiek pat ji skirta ir vairuotojams, kurie dalinasi važiavimo motociklu pojūčiu su naujaisiais bičiuliais. O ypač tiems, kurie dar niekada nėra bendravę su neregiu, silpnaregiu ar apskritai bet kokią negalią turinčiu žmogumi. Tą susitikimo akimirką, tą dieną tarsi naujas ar kitoks pasaulis nutinka. Širdis išlaisvėja nuo savo nerimo, stereotipų ir baimių. Ši akcija keičia, turtina ir atveria gyvenimus, suvokimą, plečia akiratį.

Tad iš vienos pusės MANE VEŽA skatina išdrįsti susipažinti su negalia. Iš kitos pusės – išdrįsti važiuoti motociklu. Abi puses ji ragina išdrįsti perlipti gajus stereotipus ir bendravimo barjerus. Akcijoje paneigiamas stereotipas, kad motociklininkai yra kamikadzės, neatsakingi chuliganai ar panašiais epitetais vadinami vairuotojai. Čia baimė važiuoti ar baimė vežti bei susipažinti su kitokiu įgalina sukurti nepamirštamą nuotykį, įprasminti svajonę ir keisti savo, o gal ir kitų, gyvenimus. 

MANE VEŽA taip pat reiškia daug pirmų kartų. Keleiviai čia ne tik išdrįsta pagaliau važiuoti motociklu, bet labai dažnai – ir pirmą kartą gyvenime. Iš motociklininkų pusės neretai ši akcija sulaužo barjerą, atskiriantį negalios žmogų nuo likusios visuomenės dalies – čia daugelis motociklininkų pirmą kartą bendrauja ne tik su akluoju ar silpnaregiu, bet ir apskritai su negalią turinčiu žmogumi. Ir kaip nustemba sužinoję, kad nėra čia ko bijoti!

Kviečiame ir jus tapti šios istorijos dalimi.

Daugiau istorijų - 15min.lt ir Delfi.lt




Populiarūs įrašai